Нова година в Сокобаня

 Фирма Юбим Ви кани да посетите най-известния сръбски СПА курорт - Соко Баня. Местност с богата история, дълго време била част от България. 

Сокобаня е един от най-популярните туристически курорти в Сърбия. Населението в градчето наброява около 8000 души.

Той е разположен в южната част на долината Сокобаня, заобиколена от планините Озрен, Девица, Яниор, Буковник.

Река Моравица, с нейната дължина от 34 км, тече през града и представлява естествена туристическа атракция, създавайки каньон, само на 2 км преди влизане в града.

Соко баня каньон на Моравица

каньон на река Моравица

Водопадът Ripaljka е част от реката и с неговата дължина от 17,5 м. е най-високия водопад от този род в Сърбия. Езерото Бован се намира в югозападната част на Сокобаня и има голям туристически потенциал. Има дължина от 5 км и с дебит от 16 000м3. Като туристическа атракция, езерото предлага възможности за  риболов.

Старинната крепост Соко град е византийско укрепление от 4-6 в. от н.е. . През средновековието това е била българска крепост, известна с името Соколец. Намира се на югоизток от града, в клисурата на река Моравица, в известната туристическа местност Лептерия. Руините от крепостта представят така наречения Горен и Долен град. Самата местност е обявена за защитена.

В идеалния център на Сокобаня се намира запазена турска баня от 16-век, Специален интерес представлява ваната Принц Милош Обренович. Банята датира от Римско време и няколко пъти е реновирана. Манастирът на Св. Архангел Гавраил, църквата Св. Мария и Милошовият конак (19в.) са други туристически забележителности.

 

Озрен-известно е с това, че ако слючиш брак на бреговете му, той ще е дълъг и щастлив

 

Екслузивно за клиентите на ЮБИМ - промоционални цени при посещение на СПА Комплекс - СОКО ТЕРМЕ. Това е един от най-луксозните и популярни СПА комплекси в Сърбия, Построен през 2013 г.  Луксозно оборудван уелнес център е изпълнен според най-високите стандарти. За тези, които търсят отдих, подобряване на качеството на живота, здравето и общото състояние на ума и тялото, има басейни с гореща спа вода (39 ° C), които работят през цялата година, както и множество спомагателни съоръжения.
 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
 
Валутен курс - 1 € = 105 RSD
Часово време: България 12,00ч. , Сърбия 11,00ч.
Разстояние: София - Сокобаня = 217 км.