Карнавал в Струмица - Феерия от цветове и емоции!

ТРАНСПОРТ Автобус
Продължителност 1 дни

Маршрут София - Струмица - София
ЦЕНА от 37 лв.
Програма
Цената включва
Традицията на карнавала датира още от предхристиянски времена, като през времето е променяна и обогатявана с нови елементи. Всяка година в началото на Великденските пости, Струмица се превръща в малкия Рио де Жанейро – кипи живот, градът е обитаван от приказни и фантастични герой, исторически личности и филмови звезди.
Фестивалът се открива с маскен бал, на който се избират принцът и принцесата. Участници в карнавала са не само маскирани участници от страната, но и карнавални трупи от чужбина.

Отпътуване в 7 : 30 от автогара Сердика / София по маршрут София – Петрич – ГКПП Ново село -Струмица – София
Посещение на Рупите : Храма „ Св. Петка“, построен от Ванга през 1992 г. и където след смърта си е погребана в двора на църквата, целебни извори, къщата на Баба Ванга, която е обявена за музей.
Отпътуване към Македония – Струмица.
По обяд пристигане в Струмица – градът е разположен в най – югоизточната част на Република Македония, наречен на р. Струмица, която преминава през него. Районът около Струмица е пълен с интересни обекти за посещение - живописната планина Беласица, водопадите край Смоларе и Колесино, усамотените действащи манастири във Водоча и Велюса, съхранили се от византийско време и известни със своите фрески, мозайки и спокойствие. Цареви кули - това е крепост, разположена на върха на стръмен хълм, който се издига над Струмица от юг. Крепостта се намира върху плато с надморска височина от 445 м.
Свободно време за разходка и обяд. Участие в най-празничния ден от карнавала Струмица.
Отпътуване от Струмица привечер и пристигане в София късно вечерта.