Екскурзия до Истанбул и църквата на Първо число

Продължителност 5 дни / 3 нощувки

Маршрут София- Пазарджик - Пловдив - Димитровград - Истанбул -Одрин - Димитровград - Пловдив - Пазарджик - София
ЦЕНА от 220 лв.
За курорта
Програма
Цената включва
Условия за записвания
Важна информация
5 дни / 3 нощувки / 3 закуски

Възможност за посещение на султанския дворец „Бейлербей”,най-новата телевизионната кула „Чамладжъ“ , най-голямата джамия на Турция „Чамлъджа джамии“ и комплекса Виа Порт Марина с парка на лъвовете, Пиратския остров - Истанбулският Дисниленд , Аквариума и шопинг в Via port Marina Outlet Shopping center

1-ви ден:
Отпътуване от София 19,00 ч.; 19:30 ч. – Ихтиман ; 20:00 ч. – Пазарджик ; в 20.30 ч. от Пловдив. Нощно преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъ куле.

2-ри ден:
Пристигане в Истанбул сутринта. Настаняване в хотел от избраната категория (Aко има свободни стаи в момента на пристигане, гостите се настаняват веднага, но тъй като настаняването в цял свят става след обяд, ако няма свободни стаи, настаняването става след 14.00 ч). Кратка почивка.
По желание, срещу допълнително заплащане, посещение на Кафенето на Пиер Лоти за едно силно сутрешно ароматно кафе. Продължаваме до бул. "Истиклял " и площад "Таксим". Прибиране обратно в хотела.

3-ти ден:
  • По желание (срещу доплащане) 07:45 ч. Панорамна обиколка с автобус на гр. Истанбул /срещу допълнително заплащане/: Ще посетим историческият център да града, където ще бъде пешеходната част от обиколката ни. Ще посетим площад Хиподрума, на който се намират най-древните паметници на Константинопол на над 3400 г. – Трите обелиска, фонтанът на кайзера Вилхелм II, ще чуем интересната историята на Синята джамия и ще я видим отвън (в свободното време, който желае може да я посети) и също така джамията (византийска базилика) „Св. София” (отново, ще я видим само отвън, и който желае може да я посети в свободното време).Базиликата “Св. София” е един от най – ярките образци на византийската архитектура и отново е действаща джамия. След това , ще посетим Българската желязна църква „Свети Стефан“, следва посещение на Цветния квартал Балат , където ще имате свободно време за кафе, чай или разходка. (15 евро )

  • Разходка с Корабче по Босфора /срещу допълнително заплащане -17 евро/: 13:30 ч.-С продължителност около 2 часа. Корабът отплава от залива „Златния рог“, преминавайки под моста „Галата“ и продължава покрай двата бряга на Босфора, където са разположени едни от най-живописните квартали на Истанбул, със своите исторически сгради: двореца „Долма Бахче“, „Чираан Палас“един от най-скъпите хотели в Европа, който се помещава в бивша султанска резиденция, крепосттта „Румели Хисар“, частни вили, сред които традиционните за Босфора „ялъ“, двореца „Бейляр бей“, „Момината кула“ и др.

  • По желание (срещу допълнително заплащане -50 евро) посещение с местен екскурзовод на двореца „Долма Бахче”– новият султански дворец, който впечатлява посетителите си със своята пищност – неговите над 200 помещения са богато декорирани със злато, средбро и кристал. Тук се намират един от най – големите полилеи в света и картини на известни европейски художници. Дворецът става дом на шестима султани както и на първия президент на Република Турция, Кемал Ататюрк, който прекарва последните дни от живота си в него.

По желание (срещу доплащане):
  • • 20:00 вечеря в ресторант с турска шоу-програма Гар Мюзик Хол 30 евро (куверта включва програма, вечеря и неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки ) ИЛИ
  • • 19:15 ч. вечеря на кораб по Босфора – 45 евро (куверта включва трансфер, вечеря, програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки)

4 – ти ден . Закуска

  • НОВО! Обиколка с автобус в Азиатската част на гр. Истанбул /срещу допълнително заплащане – 30 евро /: 07:45ч. – Преминавайки през първия мост над Босфора , се отправяме посока панорамна гледка на брега на Босфора, от която ще може да направите своите снимки с гледка към „Момината кула“. Продължаваме към най-красивият летен дворец на Османската империя Бейлербей. Изящният дворец през годините е използван за лятна резиденция, заради прохладата и гледките, които се разкриват към Босфора, но освен това е служил и за място, където са отсядали и са се забавлявали гостуващи държавни глави и други представители на властта. Пикантните истории на двореца разказват, че през 1869 година императрицата на Франция Юджин е била зашлевена по лицето от майката на султана, защото имала дързостта да влезе в Бейлербей, хванала Абдулазис под ръка. След посещението на двореца, се отправяме към най-новата телевизионна кула „Чамладжъ“ , където по желание срещу доплащане , ще можете да се качите с панорамен асансьор до 34 етаж и да се насладите на невероятна 360 градусова гледка към град Истанбул. Връщане в хотела. Свободно време.

  • ВАРИАНТ 2 : 09:00ч. Посещение на Mega Outlet Venezia (срещу допълнително заплащане - 10 евро ). Там ще имате възможност да се разходите с гондола по Канале Гранде и да се отдадете на шопинг в многобройните бутици на световно известни марки.

  • 13:30 ч. екскурзия до най-новият комплекс на Истанбул - Виа Порт Марина в Азиатската част на града и WATERGARDEN - срещу допълнително заплащане 20 евро . Там, ще разгледате Парка на лъвовете, който се разпростира на площ от 8 декара и събира всички видове от семейство котки, донесени от различни краища на света, включително и белите лъвове от Африка. Ще може да посетите Пиратският остров – Истанбулският Дисниленд, където освен най-различни влакчета и съоръжения, може да посетите парка на крокодилите, изложени в различни местообитания според вида им с възможност да видите влечугите, които виждате в документалните филми, и да ги опознаете по-добре. Аквариума със най-дългият стъклен подводен тунел от аквариумите в Истанбул, с 12000 вида водни обитатели в 47 различни тематични изложби. На територията на комплекса се намира най-красивото яхтено пристанище на Истанбул и също така ще може да пазарувате в магазините във Via port Marina Outlet Shopping center.
Продължаваме към Watergarden който впечатлява посетителите си със светлинно, звуково и огнено шоу на „Пеещите фонтани“. Басейнът е ситуиран на площ от пет хиляди квадратни метра в сърцето на комплекса, а около него терасовидно са разположени ресторанти , кафенета и магазиниСвободно време за шопинг и продължаване към МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL – където, ще наблюдаваме светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за "най-големият" басейн в Европа. Свободно време.
ВАРИАНТ 2 : 12:40ч. - По желание срещу допълнително заплащане Трансфер до МОЛ ФЛОРИЯ - 10 евро и по желание Посещение на най-големия и най- новия Аквариум „АКВА ФЛОРИЯ“ – 20 евро. Аквариумът „АКВА ФЛОРИЯ“ разполага с 64 аквариума с 6800 куб.м. вода. Всички те представят над 1500 вида на 15000 земни и морски същества от Черно, Мраморно, Егейско и Червено море, протока Босфора, Суецкия и Панамския канал и тропическа гора. Аквариумът има множество зали, богато разнообразие от морски обитатели, като огромни и любопитни скатове, страховити акули, риби-клоуни, зала „Антарктида“, „Тропическа зала“ и много други. Свободно време за разглеждане на аквариума и шопинг.
Връщане в хотела.

  • 16:30 Следобяд, по желание (срещу допълнително заплащане) 17 euro Отпътуване за Азиатската част на града с преминаване по първият мост над пролива Босфор, където се посещава Буюук Чамлъджа Джамия, след което се продължава към МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL – със светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е ситуиран на площ от пет хиляди квадратни метра в сърцето на комплекса, а около него терасовидно са разположени ресторанти , кафенета и магазиниСвободно време за шопинг и продължаване към МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL – където, ще наблюдаваме светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за "най-големият" басейн в Европа. Свободно време. Вечерта връщане в хотела. Нощувка.

  • ВАРИАНТ 3 :
По желание (срещу доплащане):

• 20:15 ч. вечеря в ресторант с турска шоу-програма Гар Мюзик Хол 30 евро (куверта включва програма, вечеря и неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки ) ИЛИ
• 19:15 ч. вечеря на кораб по Босфора – 45 евро (куверта включва трансфер, вечеря, програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки) ИЛИ

5 - ти ден: Отпътуване за град Одрин. Престой в центъра на града за кратка почивка. Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в София.