Мини почивка в Чанаккале

ТРАНСПОРТ Автобус
Продължителност 5 дни / 4 нощувки

Маршрут София - Пазарджик - Пловдив - Чанаккале- Пловдив - Пазарджик - София
ЦЕНА от 380 лв.
За курорта
Програма
Цената включва
Важна информация
  • 04.06.2024
  • 03.09.2024

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

  • Ден 01 – Отпътуване около 22 часа от София по маршрут Пловдив – Хасково – Харманли – Свиленград. Преминаване през ГККП Кап. Андреево в посока Чанаккале. Градът е разположен от двете страни на протока Дарданели. Преминаване с ферибот (30 мин.) Пристигане в Чанаккале. Настаняване в хотел 3*. Свободно време за отдих и плаж. Нощувка.

  • Ден 02 – Свободно време за плаж или по желание срещу доплащане целодневна екскурзия до Троя и Асос. По време на екскурзията се посещават разкопките на древна Троя – арената на възпятата от Омир Троянска война (крепостните стени, портите на древния град, амфитеатъра, храмът на Атина). Продължаваме на юг към района на планината Ида, където на брега на Егейско море се намира селцето Бехрамкале – наследник на античния град Асос. Посещение на храма на Атина, руините на школата по философия, основана от Аристотел, театъра. Свободно време за обяд и плаж в кристално чистите води на Егейско море. Отпътуване за Чанаккале следобяд. Връщане в хотела късния следобяд. Свободно време. Нощувка.

  • Ден 03 - Свободно време за плаж или по желание срещу доплащане екскурзия в града Чанаккале. Туристическа обиколка на забележителностите на града: Крепостта Чименлик, построена през 1462 г. от султан Мехмет II, в която днес се помещава военноморският музей на града; старата чаршия, крайбрежната улица, паметника на Ататюрк, репликата на Троянския кон, дарена на жителите на града от създателите на холивудската продукция „Троя”, Археологически музей на Чанаккале, Часовниковата кула в града. Нощувка.

  • Ден 04 - Свободно време за плаж или по желание екскурзия до АКВАПАРК в града. На територията му има басейни, джакузи, шадравани и водопади, водни пързалки, магазини за сувенири и медицински център. На разположение на посетителите са и няколко заведения за хранене, сладоледена къща и още други атракциони и развлекателни мероприятия. Времетраене около 5 часа. Нощувка.

  • Ден 05 – Свободно време за плаж. Ранния следобед отпътуване за България. Пристигане късно вечерта.