2-те Столици на Велика Русия - Москва и Санкт Петербург

ТРАНСПОРТ Самолет
Продължителност 8 дни / 7 нощувки

Маршрут София – Москва - Санкт Петербург - Москва – София
ЦЕНА от 2570 лв.
Програма
Цената включва
1 ден (10.07.2015)
Излитане от аерогара София с редовен полет на AEROFLOT за Санкт Петербург в 12.45 ч. Транзитно кацане на летище Шереметиево в Москва в 15.35 ч. Продължаване в 17.15 ч. Кацане на летище Пулково в Санкт Петербург в 18.35 ч. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден (11.07.2015)
Закуска. Полудневна екскурзия до Екатеринин дворец в Пушкино, някогашното Царско село. Външният вид на двореца поразява със своя разкош. Позлатените украшения проблясват върху синия фон на зданието. След парадното стълбище се разкрива величествена анфилада на залите. Наоколо са изложени вази от китайски и японски порцелан и картини на италиански майстори от XVII и XVIII в. Една след друга следват Кавалерската трапезария, Голямата зала – най – обширната и пищна в стил барок, Кехлибарената стая, Картинната зала, Парадният кабинет на Александър I. Посещението на дворцовия комплекс е с предварителна резервация, включва входна такса, беседа на местен екскурзовод на български език и трансфер. Следва полудневна панорамна автобусна обиколка на Санкт Петербург с местен екскурзовод на български език, включваща историческия център (UNESCO) в различни стилове – от барок до неокласика, минаване покрай Крепостта Св.Петър и Павел, чиито подземия са служели за убежище на руските императори, Джамията на татарите, Марсово поле с паметника на Суворов, фотопауза на един от мостовете на р. Нева. Нощувка.

3 ден (12.07.2015)
Закуска. Посещение на известния музей Ермитаж, което включва трансфер, предварителна резервация, входна такса за основното крило, слушалки и беседа на местен екскурзовод на български език, продължителност на посещението от 10.00 до 13.30 ч.). Основан през 1764 г. от императрица Екатерина Велика, Ермитажът е един от най – старите и най - големи музеи в света. Думата Ермитаж идва от френски и означава място за уединение или приют за отшелник. Именно като място за уединение на царското семейство и неговите близки, е използвана сградата на Зимния дворец, където били поставени 225 картини на известни европейски художници. От средата на XIX в. музеят е отворен за публиката, като днес Ермитажът съхранява над 3 милиона артефакта и най – богатата картинна колекция в света, включваща произведения на Леонардо да Винчи, Рафаело, Джорджоне, Караваджо, Тиеполо и много други бележити майстори на четката. Предоставяме възможност за посещение с екскурзовод на Диамантената зала (изисква се предварителна заявка и плащане при сключване на договора за пътуване). Следобeд свободно време. Нощувка.

4 ден (13.07.2015)
Закуска. Полудневна екскурзия до Петродворец. Посещението включва транспорт, предварителна резервация, входна такса за парка и двореца, беседа на екскурзовод на български език). Петродворец е лятната резиденция на Петър Велики, намираща се на Финския залив на брега на Балтийско море, издигната по идея на самия Петър Велики, и разширяван в последствие от неговите наследници. Често пъти комплексът е наричан „руският Версай”, но според много от посетителите му, това сравнение е неправилно, защото по своят разкош и изящество Петродворец надминава своя френски съперник. Многобройните 176 фонтана, прекрасни паркове с позлатени статуи на божества и митологични герои, богатият великолепно декориран интериор, го превръщат в най – блестящия за времето си дворцов комплекс. Следобяд свободно време. Предлагаме ви разходка с корабче по р. Нева (~1 час) срещу допълнително заплащане, започваща от няколко места на бул. Невски проспект. От корабчето може да се насладите на забележителната архитектура на сградите, които се простират от двете страни на р. Нева и вливащите се в нея канали - най – голямата православна църква Исакиевски Събор, Петропавловската крепост, Зимният дворец, Търговската палата и великолепната църква Възкресение Христово. Нощувка.

5 ден (14.07.2015)
Закуска. Свободно време. Следобеден трансфер до гарата, от където се продължава с високоскоростния влак „Sapsan” за Москва. Пътуването продължава около 4.00 ч., като максималната скорост, която се достига е до 250 км в час. Пристигане в Москва. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.
Москва е тясно свързана с историческото развитие на държавата. Създаден през 1147 г. от Юри Дългоруки, градът постепенно се налага като един от най - важните административни, политически и икономически центрове на страната, като от XVI в. е и столица на страната. Днес разположеният на бреговете на р. Москва град, е най - големият в Руската федерация и втори по брой на населението в Европа. Градът днес съчетава впечатляваща историческа част и модерен икономически център, който чиято модерна архитектура не отстъпва на лондонското сити.

6 ден (15.07.2015)
Закуска. Начало на панорамната обиколка на града с автобус и местен екскурзовод (продълж. 6 часа), включваща Червения площад с Музея на Ленин, сградата на Държаваната Дума, Московския Университет, Болшой театър, Александровската градина и икономическото сърце на града – Московското сити. Посещение на възстановената през 2000 г. Катедрална църква, посветена на Христос Спасител, проектирана след победата над Наполеон Бонапарт и превърнала се в един от символите на Руската православна църква и на църквата – музей Св. Василий Блажени, изградена през XVI в. в чест на превземането на град Казан от Иван Грозни. Обиколката продължава с мемориалния комплекс на жертвите на Втората Световна Война, Кутузовския проспект и Пушкинския площад. Посещение на Третяковската галерия – огромна панорама на руското изобразително изкуство, жива и вълнуваща връзка с духовния свят и художественото майсторство на руския народ. Нощувка.

7 ден (16.07.2015)
Закуска. Начало на пешеходна обиколка на Кремъл (UNESCO) – сърцето на Москва (продълж. 4 часа), включваща Дворцовия площад, Ивановския площад, Цар Топ и Цар Камбана, Успенския Събор, църквата Благовещение Богородично и Архангелския храм, където са погребани мнозина руски владетели, Оръжейната палата. Посещение на музейната колекция Елмазен фонд. Тук можат да се видят голямата императорска корона от злато, брилянти и перли, приготвена за коронацията на императрица Екатерина II, скиптърът на императрицата, украсен с един от най – красивите изумруди в света, Цейлонският сапфир, един от най - големите в света, прочутите диаманти Орлов и Шах, както и много ценни държавни реликви. Свободно време за разходка в района на Стари Арбат. Нощувка.


8 ден (17.07.2015)
Закуска/сух пакет/. Ранен трансфер от хотела за летището. Полет в 09.00 ч. на AEROFLOT за София. Кацане в 11.50 ч. на аерогара София.

Дата Пансион Възрастен в двойна стая Единична стая
10.07.2015 BB 2 570 лв. 3 195 лв.