Прибалтийски републики и Санкт Петербург с автобус

ТРАНСПОРТ Автобус
Продължителност 14 дни / 13 нощувки

Маршрут София – Будапеща – Краков – Варшава – Вилнюс - Шяуляй - Талин – ФЕРИБОТ - Хелзинки – Санкт Петербург – Рига – Варшава – Краков - Братислава – София
ЦЕНА от 1595 лв.
Програма
Цената включва
БЕЛИТЕ НОЩИ В САНКТ ПЕТЕРБУРГ - СРЕДАТА НА М. ЮНИ ДО СРЕДАТА НА М. ЮЛИ! ПОБЪРЗАЙТЕ ДА СЕ ЗАПИШЕТЕ И ДА СЕ НАСЛАДИТЕ НА УНИКАЛНИЯ ФЕНОМЕН!

1 ден (24.06.2015 г.)
Отпътуване сутринта от София от пл. Св. Александър Невски за Унгария по маршрут Калотина – Ниш – Белград - Будапеща. Вечерта пристигане в Будапеща. Вечерна панорамна обиколка на унгарската столица. Нощувка.

2 ден (25.06.2015 г.)
Закуска. Рано сутринта отпътуване за Полша. Пристигане следобяд в Краков, един от най-красивите градове в Централна Европа,основна туристическа атракция в Полша. Пешеходна разходка из Стария град (UNESCO) – централният площад, който през Средновековнието е бил най - големият в цяла Европа, църквата Дева Мария (отвън). Настаняване в хотел. Нощувка.

3 ден (26.06.2015 г.)
Закуска. Отпътуване за Варшава. Пристигане и начало на туристическата програма в града – възстановен в своя оригинален стил от XVII – XVIII в. след мащабните опустушения по време на 2-рата Световна война. Пешеходна обиколка из Стария град: живописният стар търговски площад, заобиколен от ренесансови и барокови фасади, Кралският дворец (отвън) – някога резиденция на полските крале, днес музей на изкуствата, площадът с колоната на крал Сигизмунд III, кулите и средновековните стени, обграждащи някогашното сърце на града. Настаняване в хотел. Нощувка.

4 ден (27.06.2015 г.)
Закуска. Отпътуване за Литва и Вилнюс. Вилнюс привлича туристи най – вече със свойте 65 църкви, издигнати през различни исторически периоди в различни стилове - от внушителната ажурена декорация на готическата църква Св. Ана до импозантния бароков стил на Вилнюската катедрала. За една от Вилнюските църкви Наполеон е казвал, че иска да я сложи на дланта си и да я отнесе в Париж. Начало на обзорната туристическата обиколка с местен екскурзовод: обширният исторически център (UNESCO), който като площ отстъпва само на Стара Прага, включващ булевард Гедиминас, Площадът с Катедралата, дворецът на Великите князе на Литва (отвън), Президентският дворец, Университетът от 1570 г., сградата на Парламента, църквите Св.Павел и Св.Ана, Кулата Гедиминас, хълмът с трите кръста. Настаняване в хотел. Нощувка.

5 ден (28.06.2015 г.)
Закуска. Отпътуване за Естония с попътна спирка при Хълма на кръстовете в близост до Шяуляй - четвъртият по големина град в Литва, известен като Слънчевият град. Хълмът на Кръстовете, разположен на 12 км северно от града, е най - интересното и необикновено място в Шяуляй. На този малък хълм, център за поклонение в Литва, са разположени стотици хиляди кръстове, които изобразяват Християнската набожност. Пристигане вечерта в естонската столица Талин, разположена на южните брегове на Финския залив. Настаняване в хотел. Нощувка.

6 ден (29.06.2015 г.)
Закуска. Туристическа програма в Талин - старинен град с типични тесни средновековни улички, кули, градски стени, готически църкви, занаятчийски работилници и резиденции от XIII до XVII в. Въпреки многократните обсади и честата смяна на владетели, историческият център е добре запазен и привлича много туристи. Старата част е съхранила характерния облик на Северноевропейски търговски град и е запазила атмосферата на отдавна отминали времена.
Следобяд свободно време. Нощувка.

7 ден (30.06.2015 г.)
Закуска. Рано сутринта отпътуване с ферибот за Финландия (продълж. 2 ч.). Пристигане във финландската столица Хелзинки. Обграден от три страни с вода, градът е изпъстрен с много зеленина и се издига над дълбок залив, разположен много близо до Русия, но в културно отношение напълно скандинавски. Основан по заповед на шведския крал Густав Ваза и все още познат на шведите като Хелзингфорс. Жителите на града са известни като едни от най-образованите, най-добре облечените, най-добре нахранените и най - добре живеещите в света. По време на туристическата програма ще видите сградата на Финския парламент от розов финландски гранит, работно място на 200-те члена на еднокамарния Парламент /40 %, от който са жени/, Руската православна катедрала. Свободно време. Настаняване в хотел. Нощувка.

8 ден (01.07.2015 г.)
Закуска. Отпътуване за Русия и за Санкт Петербург, старата столица на царете Романови. Няма много градове в света, които да съперничат на елегантността на Санкт Петербург. Когато Петър Велики основал града през 1703 г., той наел най - добрите архитекти, предприемачи и художници в Европа, за да го построят и декорират. Простиращ се на 100 острова и свързан от повече от 600 моста, той често е наричан ''Венеция на Севера''. Пристигане следобяд и посещение на Исакиевия събор. Предлагаме ви разходка с корабче по р. Нева (~1 час) срещу допълнително заплащане, започваща от няколко места на бул. Невски проспект. От корабчето може да се насладите на забележителната архитектура на сградите, които се простират от двете страни на р. Нева и вливащите се в нея канали - най – голямата православна църква Исакиевски Събор, Петропавловската крепост, Зимният дворец, Търговската палата и великолепната църква Възкресение Христово. Настаняване в хотел. Нощувка.

9 ден (02.07.2015 г.)
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на Екатеринин дворец в Царско село (изисква се предварителна заявка и плащане при сключване на договора за пътуване). Следва полудневна панорамна автобусна обиколка на Санкт Петербург с местен екскурзовод, включваща историческия център (UNESCO) в различни стилове – от барок до неокласика, минаване покрай Крепостта Св.Петър и Павел, чиито подземия са служели за убежище на руските императори, Джамията на татарите, Марсово поле с паметника на Суворов, фотопауза на един от мостовете на р. Нева. Връщане в хотела. Нощувка.

10 ден (03.07.2015 г.)
Закуска. Посещение на известния музей Ермитаж (изисква се предварителна заявка и плащане при сключване на договора за пътуване). Основан през 1764 г. от императрица Екатерина Велика, Ермитажът е един от най – старите и най - големи музеи в света. Думата Ермитаж идва от френски и означава уединение. Именно като място за уединение на царското семейство и неговите близки, е използвана сградата на Зимния дворец, където били поставени 225 картини на известни европейски художници. От средата на XIX в. музеят е отворен за публиката, като днес Ермитажът съхранява над 3 милиона артефакта и най – богатата картинна колекция в света включваща произведения на Леонардо да Винчи, Рафаело, Джорджоне, Караваджо, Тиеполо и много други бележити майстори на четката. Предоставяме възможност за комбинирано посещение с екскурзовод на основното крило на Ермитажа + Диамантената зала (изисква се предварителна заявка и плащане при сключване на договора за пътуване). Нощувка.

11 ден (04.07.2015 г.)
Закуска. Освобождаване на хотела. Екскурзия до Петродворец (изисква се предварителна заявка и плащане при сключване на договора за пътуване). Петродворец е лятната резиденция на Петър Велики, намираща се на Финския залив на брега на Балтийско море, издигната по идея на самия Петър Велики, и разширяван в последствие от неговите наследници. Често пъти комплексът е наричан „ руският Версай”, но според много от посетителите му, това сравнение е неправилно, защото по своят разкош и изящество Петродворец надминава своя френски съперник. Многобройните 176 фонтана, прекрасни паркове с позлатени статуи на божества и митологични герои, богатият великолепно декориран интериор, го превръщат в най – блестящия за времето си дворцов комплекс. Отпътуване за Латвия и нейната столица Рига, важно пристанище на Балтийско море, разположено на устието на р. Даугава. Късно вечерта пристигане и настаняване в хотел. Нощувка.

12 ден (05.07.2015 г.)
Закуска. Начало на обзорната туристическата обиколка на Рига с местен екскурзовод: Старият град (UNESCO) с неговите романтични улички, представящи голямото разнообразие на архитектурни стилове: римски, готически, ренесансов, бароков и класически и такива исторически забележителности като Замъкът Рига, Катедралата Св.Якобс, Църквата Св.Петър, Сградата на Парламента, Паметника на свободата. Отпътуване за Полша и нейната столица Варшава. Настаняване в хотел. Нощувка.

13 ден (06.07.2015 г.)
Закуска. Отпътуване към Братислава с попътна спирка за разходка из центъра на прекрасния Краков (престой 2 часа). Пристигане в словашката столица вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.

14 ден (07.07.2015 г.)
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Дата Пансион Възрастен в двойна стая Възрастен в единична стая Възрастен с дете до 17,99 г. Двама възрастни + дете 17,99 г. Трима възрастни
24.04.2015 BB 1 595 лв. 2 170 лв. 3 100 лв. 4 635 лв. 4 725 лв.