ТАЙЛАНД - СЛЪНЦЕ И БЕЛИ ПЛАЖОВЕ

ТРАНСПОРТ Самолет
Продължителност 13 дни / 12 нощувки

Маршрут БАНГКОК, ХУА ХИН, КАНЧАНАБУРИ, АЮТАЯ, БАНГКОК, КО ЧАНГ, ПАТАЯ, БАНГКОК
Дати на отпътуване 15.03.2024 г.,   15.04.2024 г.
ЦЕНА от 3699 лв.
Програма
Цената включва
ЦЕНИ:
Начална дата Цена
15.03.2024 от 3799 лв.
15.04.2024 от 3699 лв.

ДЕН 1 | Полет до Бангкок – Хуа Хин
Вашият екскурзовод ще Ви посрещне на летището. Двучасов трансфер до Хуа Хин, наричан още "Кралският град“. В хотела ще Ви посрещнат с
"Добре дошли". Ще разполагате със свободно време. Може да се насладите на плажната ивица, която е покрита със ситен и почти бял пясък, а
океанът е топъл и приветлив. Нощувка в Хуа Хин.

ДЕН 2 | Хуа Хин
Закуска. Свободно време или полудневна обиколка на Хуа Хин с включен обяд (пакет „Допълнителни екскурзии“). Ще посетите местния пазар в Хуа Хин, където разхождайки се между тълпата ще усетите местния начин на живот, както и  жп гарата на Хуа Хин - една от най-старите в Тайланд. Най-впечатляваща е уникалната кралска чакалня, в която бива посрещан краля и неговия двор. Обяд в местен ресторант. Следобед ще посетите двореца „Мригадаяван“, известен като Двореца на Любовта и Надеждата (затворен всяка сряда). Построен е по заповед на крал Рама VI през 1923 г. от златисто тиково дърво. След това ще продължите към Као Такиаб, по-известен като „планината на маймуните”. Името на мястото се дължи на огромния брой маймуни, който го населява, и на които ще можете да се порадвате отблизо. От там се открива панорамна гледка към град Хуа Хин, а в ясен ден можете дори да видите и плажа Ча-ам. Трансфер до хотела. Нощувка.

ДЕН 3 | Хуа Хин – Канчанабури
Закуска. Предстои Ви пътуване до Канчанабури, столица на едноименната провинция (около 3,5 часа). По пътя ще спрете за да посетите плаващия пазар „Дамноен Садуак“ в провинция Рачабури (включено в цената). Плаващият пазар Damnoen Saduak е много привлекателно място за туристите тъй като там могат да видят старинния стил и традиционен начин за продажба на плодове и зеленчуци от малки лодки. Ще се насладите на разходка с лодка, от която ще можете да видите и традиционните тайландски къщи на брега на реката и ще усетите начина, по който местните живеят. В Канчанабури ще посетите музея Жеат. Името му произлиза от инициалите на страните, участвали в изграждането на „Железопътната линия на смъртта“ през Втората световна война от 1942 до 1945 г. – Япония, Англия, Америка, Австралия, Тайланд и Холандия. Музеят е реконструкция на сламена колиба за задържане на военнопленниците с тесни, повдигнати бамбукови койки. На стената на колибите са изложени снимки и илюстрации на условията на живот на военнопленниците. Оцелелите от лагера военнопленници са дарили предмети, за да подобрят атмосферата и автентичността на музея. Следва посещение на Военното гробище „Дон-Рак“, в което са погребвани военнопленници – жертви на Бирманската железница. Нощувка в района на Канчанабури.

ДЕН 4 | Канчанабури – Аютая

Закуска. Ще посетите моста над река Куай, където ще се повозите с "Железницата на смъртта", построена от затворници по време на Втората световна война (включено в цената). Черният железен мост е известен в целия свят, благодарение на няколко филма и книги. Той е донесен от остров Ява от японската армия и сглобен отново под японски надзор от съюзнически военнопленници като част от Железницата на смъртта, която свързва Тайланд с Мианмар. Трансфер до хотела и нощувка в района на Аютая.

ДЕН 5 | Аютая - Бангкок
Закуска. Отправяте се към храмовете в Аютая (включено в цената), където ще видите Уат Монгол Борпит – внушителна сграда, в която се помещава голяма бронзова статуя на Буда. Първоначално е бил закрепен извън Големия дворец на изток, но по-късно е преместен на сегашното място. Уат Пра Срисанпеч – най-големият храм в Аютая, познат със своята впечатляваща редица от възстановени ступи (куполи). Големият дворец в Банкок също е получил архитектурно влияние от този храм. Този храм е бил използван като кралски дворец от няколко крале на Аютая. Уат Яи Чай Монгол – се намира на югоизток от града и се забелязва от голямо разстояние със своята отличително висока ступа (Ступа на Великата победа). Храмът е построен от първия крал на Аютая – Раматхибоди I, а ступата от крал Наресуан Велики, като възпоменание на победата над бирманците. След пристигането в Бангкок Ви предстои свободно време или разходка с лодка по живописната река Чао Прая и каналите на Тонбури, известни като „klongs” (пакет "Допълнителни екскурзии"). Ще посетите Храмът на Зората (Уат Арун) –  едно от най-красивите и разпознаваеми места в Банкок. Състои се от огромна, издължена кула, заобиколена от четири по-малки. Нощувка в района на Бангкок.

​ДЕН 6 | Бангкок
Закуска. Свободно време или полудневна обиколка на града, различни храмове и Големия дворец (пакет „Допълнителни екскурзии“). Храмът на Златния Буда  (Уат Траимит) е дом на най-голямата златна статуя в света (3 м. висока и с тегло 5,5 т). Тя е с мистериозно минало и с текуща стойност над 40 милиона златни щатски долара. Изваяна в изящния Сукотай стил, в който правят впечатление къдриците на косата и удължените миди на ушите. Следва Храмът на Полегналия Буда (Уат Пхо). Това е най-големият и най-стар храм в Бангкок. Великолепният будистки храм е известен и посещаван най-вече заради дългата 45 метра, покрита със злато, статуя на полегналия Буда, която се съхранява в него. Освен, че притежава една от най-големите статуи в Бангкок, храмът притежава и голяма колекция от различни фигурки на Буда, които наброяват десетки хиляди. Храмът е известен и като "родното място" на прочутия в цял свят тайландски масаж. Храмът на Изумрудения Буда (Уат Пра Каев) е част от Кралския дворец и е един от най-свещените будистки храмове в Бангкок. В този храм се намира статуя на Буда, направена изцяло от цял къс зелен нефрит. Скъпоценната малка статуя се свързва с местен обичай, който включва преобличането й от краля при смяната на всеки сезон. Така Изумруденият Буда има 3 различни костюма, направени от злато и скъпоценни камъни, като и 3-те могат да бъдат видени по време на посещението на храма в Кралския дворец. Самата статуя представлява седящ на златен олтар Буда в класическа поза. Обиколката ще приключи с Кралския дворец, който представлява комплекс от сгради в сърцето на Бангкок. Той е бил официална резиденция на Сиамските крале (а по-късно и на тайландските) до 1782г. Настоящият монарх, крал Рама IX, понастоящем живее в двореца Читралада, но Големият дворец все още се използва за официални събития. Някои кралски церемонии и държавни дела се провеждат зад стените на двореца всяка година. Бившата официална резиденция на кралете на Сиам (Siam) се състои от стотици сгради, украсени със злато и скъпоценни камъни, изящни градини и закътани вътрешни дворове. Създаден от ръцете на хиляди тайландски майстори, Кралският дворец буди удивление и възхищение у всеки, който го види. Дворецът е една от най-популярните туристически атракции в Тайланд. Забележка: За посещение на Големия дворец е необходимо подходящо облекло.
По желание, може да вечеряте на лодка по река Чао (предлага се на място и включва трансфер до хотела). Очаква ви незабравима вечер, изпълнена с емоции, екзотични вкусове и колоритни сцени по течението на „Реката на Кралете“ в Бангкок. От осветените брегове се виждат удивителни забележителности, примесени с типичната за града азиатска суматоха. Освен очарователните храмове и поразителните модерни забележителности, Големия дворец и Храмът на зората предоставят величествена гледка със своя изящен блясък през нощта.
           Обиклоката се провежда без придружаващ водач
           Круизът тръгва от кея Anantara Riverside в Бангкок в 19:00 часа, гостите трябва да се регистрират първо в Manohra Lounge, на кея Anantara в 18:30ч.
           Предлага се вегетарианско меню и диетични специалитети
           Провежда се при благоприятни метеорологични условия
           Не плава в празнични дни
 
Нощувка в района на Бангкок
 

ДЕН 7 | Бангкок – Ко Чанг или Патая
Закуска. Напускане на хотела и трансфер към екзотичният остров Ко Чанг/Патая. Настаняване и свободно време. Нощувка в Ко Чанг/Патая.

ДЕН 8 | Ко Чанг/Патая
Закуска. Свободно време за плаж.

ДЕН 9 | Ко Чанг/Патая
Закуска. Свободно време за плаж. 

ДЕН 10 | Ко Чанг/Патая
Закуска. Свободно време за плаж. 

ДЕН 11 | Ко Чанг/Патая
Закуска. Свободно време за плаж. 

ДЕН 12 | Ко Чанг/Патая
Закуска. Свободно време за плаж. 

ДЕН 13 | Полет за България
Закуска. Трансфер към летището в Бангкок за обратен полет към България.

ТАЙЛАНД - СЛЪНЦЕ И БЕЛИ ПЛАЖОВЕ
 
Тайланд привлича повече туристи, отколкото която и да е друга страна в югоизточна Азия, с неустоимата си комбинация от природни красоти, внушителни храмове, традиционно гостоприемство, отлична кухня и приказни руини от древни кралства.